Strijdkoor Jan&Alleman

 

Al 45 jaar zingend voor een eerlijke wereld

Projecten


 

Geregeld starten we als koor een project, waarvoor we nieuw repertoire instuderen.

 

Zo'n project heeft een specifiek doel en/of is gericht een specifieke doelgroep.

 

 

 

Laatste projectJan en Alleman veertig jaar! Jubileumfeest op 2 november 2014

 

DUS!!! Veertig jaar liederen


van solidariteit en protest


 

Zie de video's op onze Facebook pagina

 

Wanneer het koor precies is opgericht is niet meer te achterhalen, maar het zal in het najaar van 1974 of in het voorjaar van 1975 zijn geweest, ten huize van Wim en Tonnie v.d. Meeberg, aan de Regentesselaan. En: we bestaan nog altijd! 

 

Dat hebben we gevierd we vlakbij de plaats waar we ooit opgericht zijn, in Theater De Nieuwe Regentes, op zondag 2 november 2014.

 

Het was een geweldig concert met  liederen van nu en uit het verleden. Voor het oude repertoire verlenen onze vroegere pianisten, Cvetanka Sozovska en Henk Anijs, hun medewerking.

 

De nieuwe liederen werden begeleid door onze huidige koorleider Pim Brackenhoff.

 

Er waren ook gastoptredens zijn van orkest Eigen Hulp en van Rob van de Meeberg.

 

 

 

 

Eerdere projectenLandelijke strijdkoren dag in Den Haag (juni 2013)

 

Elke twee jaar wordt ergens in Nederland een landelijke ontmoeting van strijdkoren georganiseerd. Jan en Alleman heeft deze traditie in ere gehouden en de editie 2013 in Den Haag verzorgd.

 

Tien koren uit Nederland en één uit Engeland met zo'n 200 deelnemers zijn op 15 juni bijeen geweest en hebben gezamenlijk een aantal liederen ingestudeerd. Deze werden op  het Rabbijn Maarsenplein, het Lange Voorhout en op de Plaats uitgevoerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen voor vrijheid  herdenking Keti Koti met het Surinaams vrouwenkoor Afimo (2008)

 

Voor Surinaamse mensen is 1 juli een belangrijke dag. Dan wordt herdacht dat in 1863 de slavernij in Suriname werd afgeschaft. Keti Koti betekent verbreek de ketens.

 

Jan & Alleman en het Surinaamse vrouwenkoor Afimo hebben samen een benefietconcert gehouden op vrijdagavond 4 juli 2008 in de Haagse Triomfatorkerk onder het motto samen voor vrijheid. De koren zongen hun eigen repertoire, maar ook een aantal liederen over samen.

 

De opbrengst van 1283 euro is geheel ten goede gekomen aan de culturele vereniging NAKS in Suriname voor de aanschaf van muziekinstrumenten voor kinderen.